Adebayor a világklasszis

 2008.01.20. 21:21

Emmanuel Adebayor

Adebayor togóban születtet 84.február 26-án loméban és 15 évesen fedezték fel svéd ifjusági tornán és rögtön le is igazolta a Metz 18 éves korában.Metz szineiben 13 gólt lött és hozzá segitete feljutásban akkor még 2 osztályu csapatát és ekkor jött képbe a monacó mely rögtön lecsapott rá és 2 millio euroért le isigazolták és bl döntöig meneteltek,sajnos többnyire csereként lépet pályára de 8 gólt igy is sikerült beguritani ellenfelek hálojában.asztán ránköszönt a szerencse és 2006-ban leigazolta az arsenál sajnos pontos adattom nincs de 7-8 millio font körül.az elsö meccsén rögtön gölt is lött a birmingham ellen -ekkor még az isteni HENRY cseréjeként.ebben az évben még 3 gólal tudot ékeskedni persze cserejátékosként ami nem is olyan rossz,de az igazi átörés mely szerintem igen fontos lehetet az ö számára és szurkolok részéröl is az a manchester united meccs volt /HENRYcseréjeként/ mely megnyerte nekünk a találkózott tehát óriási és nagyon fontos mérkézés volt/sosem fogom elfelejteni aszt a meccset amig az ágyuk dörrögnek... a-szrk.-remélem még nagyon sokáig?he-he / ekkor már sejteni lehetet világklasszis készülöben.de hosszu az út Romáig szokták mondogatni  de érdemes volt kivárni mert Wenger is tudta hiszen az ö érdeme is egyben,mert remek pedagógia érzékel megáldott mesteredzö,mely csordultig töltölte ambiciókal a mi kis Adebayorunkat a kiváló képességü szakember Mr. Arséne wenger.Adebayor be is bizonyitotta és megköszönve a bizalmat gólgyáros lett az arsenálban,remélem még nagyon sokáig.király vagy Adebayor!!!!

Friss hirnek számit Adebayor kapta bbc-által a legjobb afrikai játékosnak felajánlott dijat.bbc nézöi és olvasói szerint Ade után Drogba és Essien volt a legjobb.És még sok ehez hasonlót kivánok neki a továbbiakban-a szrk.

                                           

Adebayor góljai 2007-08 szezonban           
szeptember   2.portsmouth,8 min
szeptember 15tottenham,66 min
szeptember  22derby 25,5 min
november     12 reading 52 min
december       1aston villa 36 min
december       5newcasstle 4 min
december     22tottenham 48 min
január              1west ham 19min
január            12birmingham 22 m
január            19fullham 20 min

 

Még egy Arsenal kapcsolatos hir.

Jens Lehmann erösen gondolkodik,hogy az idény végén befelyezezi pályafutását mondta 51 szeres válogatott német hálóör,feltevödik a kérdés hogy ebben a helyzetben miért nem fogadta el a dortmund féléves kölcsönszerzödését?a válasz adva van"nem akartam hogy a gyermekeim iskolát váltcsanak ilyen rövid idöre,ráadásul nem akartak költözni-vélekedett a kapus-nem hagyhattam öket egyedül.London veszélyes város,óriási a bünözés.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korunklegszebbfocija.blog.hu/api/trackback/id/tr43305022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása